Натурална сол "Цвете на солта" Fleur de Sel
Най-скъпата морска сол в света се нарича Fleur de Sel или “Цвете на солта”.
Единственото място в България."Черноморски солници" АД имат възможността да добиват тази сол в района на  поддържан резерват Атанасовското езеро край Бургас. Солта е розова на цвят, с деликатен вкус и аромат на море.
“Цвете на солта”, наричана още Солта на царе и царици, са младите кристали, кристализационните зародиши, които се образуват по повърхността на водата през юли и август. Те са толкова леки, че не потъват, а морският бриз ги отнася към стените на басейна, където се отлагат и се събират на ръка.
“Цвете на солта” е сол, която не се подлага на никакво пречистване. Тя е натурална чиста и нерафинирана морска сол, с висока остатъчна влага, а вкусът и ароматът й се определя от минералния състав на морската вода и планктона.
“Цвете на солта” съдържа естествен йод и бетакаротин, който се образува от едноклетъчно водорасло и придава розовия цвят на кристалчетата.

Вследствие на естественото образуване, внимателното събиране и пакетиране на солта, тя запазва голяма част от минералите, микро и макроелементите йод, калций, магнезий, калий,цинк, манган, желязо. Смята се за най-ценната по качества и вкус, затова и има най-висока цена в света.

"Черноморски солници" АД предлага "Цвете на солта" в опаковки по 0,200 кг.